MIJN ERVARING ALS THERAPEUT & COACH

“Pubers hebben de toekomst”

Na een carrière binnen het bedrijfsleven heb ik verscheidene coaching trainingen gevolgd in binnen en buitenland. In 2018 heb ik mijn 4 jarige psychologieopleiding afgerond tot psychosociaal therapeut en kindertherapeut. Om vanuit ervaring en gedegen kennis mijzelf te ontwikkelen tot een deskundige coach en therapeut. Op het gebied van zelfinzicht, zelfpotentieel, zelfbewustzijn, zelfaanvaarding, met de focus op: zelfregie.Met een duidelijk stappenplan, zet ik pubers op het goede spoor in deze fase van hun leven. Een fase die zoals iedereen weet “achteraf de belangrijkste fase” van ons latere doen en laten blijkt.
Meta Herman de Groot voor volwassenen
Naast pubers en jongeren coach ik ook volwassenen op het gebied van relaties, ouderschap en persoonlijke ontwikkeling. Twee jaarlijks geef ik de training Expeditie Jij in Barcelona voor groepen volwassenen. Daarnaast ben ik familieopsteller, opgeleid bij Het Instituut voor Systemisch werk bij Elmer Hendrix. Regelmatig geef ik familieopstellingendagen.
Pro Kid Divorce
Doordat ik veel kinderen in mijn praktijk krijg die moeilijkheden ondervinden na de scheiding van hun ouders, heb ik sinds november 2015 de coöperatie Pro Kid Divorce opgericht. Een Nieuwe manier van Echt scheiden waarbij het belang van kinderen voorop staat. In samenwerking met erkende vFas echtscheidingsadvocaten/mediators geef ik ouders adviezen over het verdeeld ouderschap. En coach ik kinderen om deze moeilijke fase in hun leven zo goed mogelijk door te komen.

 

MIJN STARTPUNT

“Als kindertherapeut heb ik bewust gekozen om mij te richten op jongeren tussen de 12 en 25 jaar. Dat is de fase waar het echt om gaat, die bepalend is voor alles wat er in ons latere leven plaatsvindt. Daar ligt de basis voor ofwel een goed en vervullend leven of een emotioneel krakkemikkig bestaan. Met alle latere gevolgen van dien. Onze puberteit blijkt steeds weer de fundering van ons daarop volgend doen en laten.

Daarin investeren biedt de beste garantie voor een goede toekomst.
Ik ben overigens een ervaringsdeskundige; ik heb een zoon van inmiddels 24 jaar van 196 cm hoog.